Mindervaliden en familiepaden

Routes geschikt voor het hele gezin en voor mensen met een lichamelijke beperking

Mooie routes geschikt voor iedereen

Wandelroutes voor mindervaliden en familiepaden. Ook voor de mensen die niet goed ter been zijn of zijn aangewezen op bijvoorbeeld een rolstoel of rollator zijn er in Nederland goede en mooie wandelroutes te vinden. Volg de routes en ontdek zelf wat de verschillende gebieden te bieden hebben!

De een noemt het familiepaden de ander noemt het rolstoelpaden maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat de routes en paden toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Goed begaanbaar, voldoende parkeerplaatsen en voorzieningen. De onderstaande routes zijn geschikt voor iedereen en het hele gezin.


2.2 km – Familiepad Drents-Friese Wold
0 tot 3 kilometerDrents-Friese WoldFrieslandMindervalidenNationaal Park

2.2 km – Familiepad Drents-Friese Wold

Een volledig verharde belevenisroute. Tijdens de wandeling kom je verschillende doe-activiteiten tegen. Ook zijn er op de route speciale voorzieningen voor blinden en slechtzienden. Door het verharde pad is dit zeer geschikt voor mensen die moeilijk ...
1 km – Vlonderpad De Wieden
0 tot 3 kilometerMindervalidenNatuurmonumentenOverijsselWeerribben-Wieden

1 km – Vlonderpad De Wieden

Wandeling over het vlonderpad bij Bezoekerscentrum De Wieden. Tijdens deze korte rondwandeling maak je kennis met De Wieden in het klein: meren en kolkjes, rietlanden, sloten en moerasbossen.Algemene informatieBeschrijvingHet ...
2 km – Familiepad Drentsche Aa
0 tot 3 kilometerDrentheDrentsche AaMindervalidenNationaal Park

2 km – Familiepad Drentsche Aa

Drentsche Aa: het best bewaarde laagland beekdallandschap van West-Europa is nu voor de gehele familie bereikbaar. Tussen Rolde en Assen vindt je een korte wandeling over een betonnen pad die je kennis laat maken met dit gebied.
<br ...
2.3 km – Familiepad Ruinen
0 tot 3 kilometerDrentheMindervalidenStaatsbosbeheer

2.3 km – Familiepad Ruinen

Een korte wandeling over een betonpad door de Boswachterij Ruinen. De route gaat door het bos, over heidevelden en langs een ven. Deze wandelroute is goed toegankelijk voor mindervaliden, rolstoelgebruikers, rollators en wandelwagens.
<br ...
2.5 km – Familiepad Noordenveld
0 tot 3 kilometerDrentheDwingelderveldMindervalidenNationaal Park

2.5 km – Familiepad Noordenveld

Wandelroutes voor mindervaliden of familiepaden saai? Dan ben je vast nog nooit bij familiepad Noordenveld wezen wandelen! Over het familiepad van 2,5 kilometer beleef je het Dwingelderveld in vogelvlucht.

Algemene ...
voetzoekers

voetzoekers gaan op zoek naar de mooiste paden, routes en natuurgebieden. Heb jij een goede tip of een mooie route voor ons? Stuur ons dan een e-mail.

Neem contact met ons op

Volg ons