Wandelen in Nationaal Park De Maasduinen

Opwaaiend stuifzand, rivierduinen en helderblauw water

Langste rivierduinengordel van Nederland

Duinen in Limburg, dat verwacht je misschien niet zo snel. Maar de duinen in Nationaal Park De Maasduinen zijn oude rivierduinen. De Maasduinen is een van de drie nationale parken in Noord-Limburg en is uniek doordat de langste rivierduinengordel van Nederland zich hier bevindt. De rivierduinen, ontstaan door water, wind en mens, zijn haast allemaal met bos begroeid. Dit was de enige manier om de omliggende gronden tegen het stuivende zand te beschermen. Daardoor is er aan de oostoever van de rivier de Maas een lint van duinen, bos, heide, vennen, akkers en stuifzanden ontstaan.


Het park is ongeveer 25 kilometer lang en nergens is het breder dan een paar kilometer. De rivierduinen in dit gebied zijn op sommige plekken bijna dertig meter hoog. Ga op ontdekkingstocht in de langste en oudste rivierduinen van ons land.

Wandelroutes in Nationaal Park De Maasduinen

6.2 km – Rivierduinenroute
5 tot 9 kilometerDe MaasduinenLimburgNationaal ParkStaatsbosbeheer

6.2 km – Rivierduinenroute

Maak kennis met de oude rivierduinen van de Maas tijdens de rivierduinenroute in Nationaal Park De Maasduinen. Vanaf de toppen van de oude duinen heb je een schitterend ...
voetzoekers

voetzoekers gaan op zoek naar de mooiste paden, routes en natuurgebieden. Heb jij een goede tip of een mooie route voor ons? Stuur ons dan een e-mail.

Neem contact met ons op

Volg ons