Egberts Lent
Doen in Nederland Drenthe Infocentrum Infocentrum

Egberts Lent

Beoordeling

2.7 gemiddeld gebaseerd op 19 beoordelingen

 • Uitstekend
  0
 • Goed
  0
 • Normaal
  13
 • Redelijk
  6
 • Slecht
  0
Informatiecentrum Egberts Lent van Het Drentse Landschap biedt je een kleine blik op de flora en fauna van het Hunzedal. In het centrum is ook een kleine expositie over de bever te vinden.

 

Algemene informatie

 

Beschrijving
De boerderij Egberts Lent is in eigendom van Stichting Het Drentse Landschap en is volledig gerestaureerd met behoud van de historische elementen. Het pand is een rijksmonument en fungeert nu deels als informatiecentrum.

Bezoekadres
Hunzeweg 30
9657 PD Nieuw Annerveen

Openingstijden
Van april tot november dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.

GPS coördinaten
53.068189,6.774376

Egberts Lent

Op het eerste gezicht zou je denken dat de boerderij Egberts Lent uit 1812 stamt. Dit is ook het jaartal wat in de muurankers van de voorgevel staat. Hoogstwaarschijnlijk is de boerderij in dat jaar verbouwd. Het is bekend dat de boerderij reeds bewoond werd in het begin van de zeventiende eeuw. Er gaat een gerucht dat de gebinten van dit gebouw van oorsprong hier niet horen.

voetzoekers-egberts-lent-informatiecentrum-kaart

In de monumentale boerderij Egberts Lent van Het Drentse Landschap in Nieuw-Annerveen is een expositie te zien over bevers. In 2008 werden de eerste bevers in de Hunze uitgezet. Vijf jaar later werd de populatie door biologen al geschat op meer dan vijftig dieren. Ook in het Annermoeras bouwden de dieren een grote burcht.

Het Drentse Landschap heeft hier een kinderspeurtocht uitgezet. Deze tocht brengt kinderen langs de Hunze waar ze naar sporen van de bever op zoek gaan.

Ben jij ook bij informatiecentrum Egberts Lent geweest?

Help ons dan mee en geef het informatiecentrum bovenaan de pagina een beoordeling en/of laat een reactie achter onder dit bericht.

Route in de buurt

Annermoeras

 

Naar overzichtspagina infocentra in Nederland.
Naar overzichtspagina doen in Nederland.

Recent bekeken ...

Disqus shortname is required. Please click on me and enter it

Laat een reactie achter

voetzoekers

voetzoekers gaan op zoek naar de mooiste paden, routes en natuurgebieden. Heb jij een goede tip of een mooie route voor ons? Stuur ons dan een e-mail.

Neem contact met ons op

Volg ons