Buitencentrum Drents-Friese Wold
Doen in Nederland Drenthe Drents-Friese Wold Infocentrum Nationaal Park Infocentrum

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Beoordeling

3.7 gemiddeld gebaseerd op 3 beoordelingen

 • Uitstekend
  0
 • Goed
  2
 • Normaal
  1
 • Redelijk
  0
 • Slecht
  0
Aan de rand van het Drents-Friese Wold in de buurt van de plaats Appelscha ligt het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Er is een tentoonstelling over het gebied, er worden diverse activiteiten georganiseerd en het is het startpunt van meerdere wandelingen.

 

Algemene informatie

 

Beschrijving
In het opvallende gebouw kan men behalve informatie over de natuur en alle recreatieve mogelijkheden ook zintuigelijke ervaringen opdoen; ruiken, horen en zien, zoals ook in het park zelf te ervaren is.

Bezoekadres
Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha
0516 46 40 20

Openingstijden
Van april tot oktober en tijdens schoolvakanties dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

GPS coördinaten
52.953193,6.310564

Buitencentrum Drents-Friese Wold

Net buiten de plaats Appelscha en aan de rand van het Nationaal Park ligt het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Het centrum is gevestigd in een opvallend pand met een bijzondere sfeer. Bij het Buitencentrum is een zeer ruime parkeerplaats. Het centrum is echter niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

voetzoekers-buitencentrum-drents-friese-wold-winkel

In het Buitencentrum is de natuur letterlijk naar binnen gehaald. In het midden van het pand ligt bijvoorbeeld een gevallen en verzaagde eikenboom. Prominent aanwezig in het centrum is het educatieve aspect. Al spelenderwijs worden de functies van wortels, stam en bladeren uitgelegd. De ontstaansgeschiedenis van het gebied wordt op deze manier uit de doeken gedaan. Ook is er een film te zien over de geschiedenis van het bos en Nationaal Park, zijn er meerdere informatiepanelen te vinden en is er een winkel met een divers aanbod van natuur- en streekproducten.

Toegankelijkheid Buitencentrum Drents-Friese Wold voor mindervaliden

Voor mensen in een rolstoel of scootmobiel is het Buitencentrum toegankelijk gemaakt. Vlak voor het centrum liggen drie parkeerplaatsen voor personen met een invalideparkeerkaart. Verder is het centrum voorzien van een mindervalidetoilet en is er een rolstoel te leen. Vooraf reserveren is hiervoor wel nodig.

voetzoekers-buitencentrum-drents-friese-wold-expositie

Activiteiten en mogelijkheden

Het Nationaal Park dat bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold ligt heeft een zeer divers aanbod aan activiteiten en mogelijkheden. Je kunt het gebied ter voet, per fiets of ter paard verkennen. Er is een kabouterpad voor de jongsten en er is een padden- en een blote voetenpad. Voor mensen met een fysieke beperking is er ook een verhard pad aangelegd genaamd het Familiepad. In het Buitencentrum is ook een brasserie aanwezig. Deze is geopend tijdens de openingstijden van het Buitencentrum. Vergaderen behoort ook tot de mogelijkheden. Er zijn 2 locaties geschikt voor vergaderingen, theater voorstellingen of workshops. Meer informatie is te vinden via de volgende link: vergaderen in het buitencentrum.

Ben jij ook bij Buitencentrum Drents-Friese Wold geweest?

Help ons dan mee en geef het buitencentrum bovenaan de pagina een beoordeling en/of laat een reactie achter onder dit bericht.

Routes in de buurt

Familiepad Drents-Friese Wold

 

Naar overzichtspagina infocentra in Nederland.
Naar overzichtspagina doen in Nederland.

Recent bekeken ...

Disqus shortname is required. Please click on me and enter it

Laat een reactie achter

voetzoekers

voetzoekers gaan op zoek naar de mooiste paden, routes en natuurgebieden. Heb jij een goede tip of een mooie route voor ons? Stuur ons dan een e-mail.

Neem contact met ons op

Volg ons